Home » Personuppgiftspolicy

Personuppgiftspolicy

Hur Juridik Online behandlar dina personuppgifter:

När du handlar från Juridik Online lämnar du ifrån dig information om dig själv, var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar.

Det är vår förhoppning att du upplever dig trygg med hur vi behandlar personuppgifter och att du fortsätter handla ifrån oss i framtiden.

GDPR och dina rättigheter

General Data Protection Regulation (GDPR) är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den har ersatt personuppgiftslagen du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på IMY.se, Integritetsskyddsmyndighetens hemsida (https://www.imy.se/).

Du har flera rättigheter tack vare GDPR. Du har rätt att bli bortglömd/raderad.

– Kontakta oss på info@juridik.online för att begära att få dina personuppgifter raderade från vår databas.

Du har rätt att begära ut ett registerutdrag. Du har rätt att få felaktiga uppgifter rättade. Du har rätt till dataportabilitet.

Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av dina personuppgifter. Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter till Integritetsskyddsmyndigheten.

Juridik Online samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (betala för din beställning).

Vill du beställa mot faktura måste vår betalningsförmedlare (Klarna) få tillgång till ditt personnummer. Först då kan du få dina varor levererade.

När du betalar med kort krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det görs via en säker server som Klarna sköter åt oss.

Därutöver behöver vi veta vilka produkter du beställt samt din e-postadress för att kunna leverera din beställning.

Integritet och cookies:

Den här webbplatsen använder cookies. Det gör vi bl.a. för att kunna lagra dina varor i din varukorg.

Vi använder dessutom Googles tjänster “Google Analytics” och “Google Remarketing”. Även dessa tjänster använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.

Hur informationen används:

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig vid begäran.

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl då vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten.

Vart hamnar dina uppgifter?

När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka varorna till dig.

Följande system/leverantörer samarbetar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa.

Klarna – Vår samarbetspartner för betalningar Gmail – mailhanteringssystem

Klarna

När du kommer till kassan måste du betala för dina varor. Klarna har ett system där orderinnehåll syns. Har du frågor kring hur Klarna behandlar din information måste du kontakta Klarna.

Dataskyddsansvarig

Jonathan Grahndin är dataskyddsansvarig och är ansvarig för hur vi bearbetar information.

Information till tredje man

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan (utom ovan nämnda aktörer vilket krävs för att fullgöra våra åtaganden gentemot dig).

Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.